Deser truskawkowy z lodami
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6984
Składniki:
- 400 g truskawek
- 30 g cukru pudru
- 4 biszkopty
- 4 kieliszek soku owocowego
- 4 porcje lodów
- 1 szklanka mleka
- 1 żółtko
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka rodzynków
- posiekane migdały
Opis przygotowania:
Do pucharków deserowych nałożyć umyte, obrane truskawki i po jednym biszkopcie. Biszkopt skropić sokiem owocowym. Żółtko, cukier puder i mąkę kukurydzianą zmieszać z mlekiem i cały czas mieszając zagotować na gęstą masę. Gotową masę ostudzić, wsypać do niej rodzynki, posiekane migdały, wymieszać i wlać do pucharków na biszkopty. Na masę nałożyć porcje lodów, polać pozostałą ilością soku owocowego i przyozdobić truskawkami.
Komentarze (0)