Kluski migdałowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1842

Składniki:

  • 100 g słodkich migdałów
  • 5 dag gorzkich migdałów
  • 75 dag mączki cukrowej
  • 4 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • aromat pomarańczowy

Opis przygotowania:

Do białek dodać cukier puder i ubić na sztywną pianę. Migdały utłuc na miazgę i razem z bułką tartą dodawać do piany bardzo powoli, cały czas mieszając, aby powstała jednolita masa. Masę skropić aromatem pomarańczowym i uformować z niej małe kluski. Kluski ułożyć na suchej blasze, wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec, do momentu ich zarumienienia. Gotowe kluski można podawać z zupa owocową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów