Klopsiki wieprzowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2759

Składniki:

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 50 g tartej bułki
  • 20 g mąki
  • 1 jajko
  • 100 g filetów anchois
  • 100 g cebuli
  • 30 g kaparów
  • 50 g masła
  • 1 cytryna
  • sól

Opis przygotowania:

Mięso wyrób z jajkiem, tartą bułką i solą. Uformuj kulki, obtocz w mące i zrumień na maśle. Dodaj posiekaną cebulę i anchois, kapary i sok z cytryny. Wlać 250 ml wrzącej wody i dusić potrawę przez 30 minut.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów