Cynaderki wieprzowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4997
Składniki:
- 4 nerki wieprzowe
- 2 cebule
- 50 dkg zielonej fasolki szparagowej (może być z puszki)
- 2 łyżki przypraw do zup maggi
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka cukru
- sól
Opis przygotowania:
Nerki przeciąć na połowy, dobrze wypłukać pod bieżącą wodą i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać pokroić drobno i na rozgrzanym mocno oleju przysmażyć. Do cebuli dodać pokrojone cynaderki i smażyć na dużym ogniu około 3 minut. Maggi zmieszać z cukrem, fasolkę pokroić na kawałki i razem z przyprawą dodać do całości. Wszystko trzymać na ogniu przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i przyprawą do zup. Gotowe podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.
Komentarze (0)