Cynaderki wieprzowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4997

Składniki:

  • 4 nerki wieprzowe
  • 2 cebule
  • 50 dkg zielonej fasolki szparagowej (może być z puszki)
  • 2 łyżki przypraw do zup maggi
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól

Opis przygotowania:

Nerki przeciąć na połowy, dobrze wypłukać pod bieżącą wodą i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać pokroić drobno i na rozgrzanym mocno oleju przysmażyć. Do cebuli dodać pokrojone cynaderki i smażyć na dużym ogniu około 3 minut. Maggi zmieszać z cukrem, fasolkę pokroić na kawałki i razem z przyprawą dodać do całości. Wszystko trzymać na ogniu przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i przyprawą do zup. Gotowe podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów