Kiełbaski z ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2099
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 6 kiełbasek
- 2 jajka
- 2 pomidory
- 1 mały kiść winogrona
- majonez czosnkowy
- 2 liście salaty
- 1 łyżeczka soli
Opis przygotowania:
Ryż ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerze. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupek i przekroić na połowy. Kiełbaski przypiec bez tłuszczu na grillu lub na patelni i ułożyć na liściach sałaty obok ryżu. Pomidory pokroić na ćwiartki, położyć na talerzu, a między nimi po jednym winogronie. Obok tego położyć połowy jajek. Majonezem czosnkowym polać po kiełbaskach.
Komentarze (0)