Kiełbaski smażone z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1647
Składniki:
- 6 pomidorków cherry
- 3 pęta kiełbasy śląskiej
- 3 łyżki oleju
- 1 bakłażan
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Pomidorki ponacinać w górnej części. Kiełbasę pokroić w plastry o grubości 1 cm. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojonego bakłażana i smażyć go przez 1 minutę na średnim ogniu. Następnie dodać do tego pokrojona paprykę i kiełbasę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu oraz suszonym tymiankiem, wymieszać i smażyć do chwili, aż kiełbasa się przyrumieni. Wtedy dodać do tego pomidorki cherry, oprószyć je szczyptą soli i smażyć pod przykryciem do czasu, aż zaczną się kurczyć. Wówczas wszystko ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)