Kiełbaski sojowe z ryżem i jajkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2210
Składniki:
- 250 g kiełbasek sojowych
- 4 jajka
- 1 szklanka ryżu
- 1 łyżka masła
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżącą wodą, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Dodać do tego łyżkę masła, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Kiełbaski sojowe wyłożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż się lekko przyrumienią. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do ryżu. Następnie jajka wbić na rozgrzana patelnię bez tłuszczu, oprószyć szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem i smażyć do ścięcia się białek. Następnie ściągnąć z ognia i dodać do całości. Dymkę obrać ze skóry, po czym razem ze szczypiorkiem pokroić drobno i dodać do potrawy.
Komentarze (0)