Kiełbasa zapiekana z fasolą i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2319
Składniki:
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 4 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona cukinia
- 0,5 kg białej kiełbasy
- 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Cukinię pokroić w krążki. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do tego białą kiełbasę. Piec ją na średnim ogniu do czasu, aż się przyrumieni, wtedy ściągnąć z ognia, pokroić na kawałki i dodać do niej pokrojone warzywa oraz osączoną z zalewy fasolę. Wszystko oprószyć pieprzem, solą, rozmarynem, postawić z powrotem na średnim ogniu i piec pod przykryciem przez 3 minuty. Gotową podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.
Komentarze (0)