Kiełbasa z warzywami i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1904
Kiełbasa z warzywami i orzechami
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g kiełbasy śląskiej
  • 10 dag pistacji
  • 4 ziemniaki
  • 4 zielone papryczki chili
  • 4 czerwone papryczki chili
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 połówka zielonej kapusty
  • 1 główka czosnku
  • 1 główka sałaty
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę umyć i osączyć z wody. Kapustę zieloną przekroić na ćwiartki, sparzyć 3 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru i dodać do sałaty. Ziemniaki umyć, zalać wodą, ugotować w mundurkach, potem odcedzić obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Główkę czosnku podzielić na ząbki i obrać ze skóry (nie kroić). Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i smażyć na małym ogniu. Do smażonej kiełbasy dodać całe ząbki czosnku, pistacje oraz papryczki chili. Wszystko smażyć do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do całości. Potrawę posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów