Kiełbasa z warzywami i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2081
Składniki:
- 40 g kiełbasy śląskiej
- 10 dag pistacji
- 4 ziemniaki
- 4 zielone papryczki chili
- 4 czerwone papryczki chili
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 połówka zielonej kapusty
- 1 główka czosnku
- 1 główka sałaty
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę umyć i osączyć z wody. Kapustę zieloną przekroić na ćwiartki, sparzyć 3 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru i dodać do sałaty. Ziemniaki umyć, zalać wodą, ugotować w mundurkach, potem odcedzić obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do pozostałych składników. Główkę czosnku podzielić na ząbki i obrać ze skóry (nie kroić). Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i smażyć na małym ogniu. Do smażonej kiełbasy dodać całe ząbki czosnku, pistacje oraz papryczki chili. Wszystko smażyć do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do całości. Potrawę posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)