Kiełbasa z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 303
Składniki:
- 400 g kiełbasy śląskiej
- 4 łyżki masła
- 0,5 główki kapusty białej
- 0,5 mielonego kminku
- sól
- pieprz czarny mielony
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Kiełbasę pokroić w cienkie plastry. Kapustę umyć, odsączyć z wody i pokroić ją na małe kawałki. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego pokrojoną wcześniej kapustę. Smażyć ją na średnim ogniu do chwili, aż się zeszkli. Wtedy oprószyć ją mielonym kminkiem, szczyptą soli oraz pieprzu i dodać do tego pokrojoną kiełbasę. Całość wymieszać i smażyć do chwili, aż kiełbasa zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć to z ognia i wyłożyć na talerz. Gotowe danie udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)