Kiełbasa z kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 303
Kiełbasa z kapustą
fot. rezkrr (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 4 łyżki masła
  • 0,5 główki kapusty białej
  • 0,5 mielonego kminku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Kiełbasę pokroić w cienkie plastry. Kapustę umyć, odsączyć z wody i pokroić ją na małe kawałki. Masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do tego pokrojoną wcześniej kapustę. Smażyć ją na średnim ogniu do chwili, aż się zeszkli. Wtedy oprószyć ją mielonym kminkiem, szczyptą soli oraz pieprzu i dodać do tego pokrojoną kiełbasę. Całość wymieszać i smażyć do chwili, aż kiełbasa zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć to z ognia i wyłożyć na talerz. Gotowe danie udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów