Kiełbasa z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1246
Składniki:
- 500 g kiełbasy śląskiej
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- 2 cebule
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 0,5 łyżeczki mielonego kminku
- 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego kiełbasę. Smażyć ją na średnim ogniu do chwili, aż lekko się przyrumieni. Wtedy dodać do tego pokrojoną wcześniej cebulę i smażyć razem z kiełbasą do chwili, aż cebula się zeszkli. Wówczas dodać do tego pokrojoną kapustę. Całość oprószyć mielonym kminkiem, suszonym tymiankiem i szczyptą soli. Wyłożyć na to masło i nakryć pokrywką. Składniki co jakiś czas wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Kiedy zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia i podawać na ciepło.
Komentarze (0)