Kiełbasa z kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1057
Kiełbasa z kapustą
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 g kiełbasy śląskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminku
  • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego kiełbasę. Smażyć ją na średnim ogniu do chwili, aż lekko się przyrumieni. Wtedy dodać do tego pokrojoną wcześniej cebulę i smażyć razem z kiełbasą do chwili, aż cebula się zeszkli. Wówczas dodać do tego pokrojoną kapustę. Całość oprószyć mielonym kminkiem, suszonym tymiankiem i szczyptą soli. Wyłożyć na to masło i nakryć pokrywką. Składniki co jakiś czas wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Kiedy zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów