Miecznik z grilla z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 635
Składniki:
- 400 g mrożonych filetów z miecznika
- 4 łyżki oleju
- 2 cebule
- 2 czerwone słodkie papryki
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki chili
- sól
- pieprz czarny mielony
- pęczek szczypiorku
- świeży rozmaryn do dekoracji
Opis przygotowania:
Filety z miecznika rozmrozić, wysmarować je 2 łyżkami oleju, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i piec na rozpalonym ruszcie grilla do miękkości. Kiedy ryba zmięknie, ściągnąć ją z grilla i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, odsączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w drobną słomkę. Następnie rozgrzać pozostały olej na patelni i dodać do niego pokrojoną cebulę z papryką. Oba składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć razem do chwili, aż się zeszklą. Wtedy ściągnąć je z patelni i dodać do ryby na talerzu. Wszystko posypać mieloną, ostrą papryką oraz szczypiorkiem i udekorować świeżym rozmarynem.
Komentarze (0)