Kiełbasa smażona z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 142
Kiełbasa smażona z warzywami
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g kiełbasy śląskiej
  • 300 g ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 pomarańczowa słodka papryka
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pęczek zielonego szczypiorku

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry, po czym ziemniaki pokroić w ćwiartki, marchew pokroić w talarki i wrzucić to na mocno rozgrzany olej na patelni. Paprykę czerwoną i pomarańczowa pozbawić nasion, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do smażonych warzyw na patelni. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w talarki i dodać do smażonych składników. Warzywa smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę. Całość doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do miękkości warzyw. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów