Kiełbasa smażona z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 326
Składniki:
- 400 g kiełbasy śląskiej
- 300 g ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 czerwona słodka papryka
- 1 pomarańczowa słodka papryka
- 1 cebula
- 0,5 szklanki oleju
- sól
- pieprz czarny mielony
- pęczek zielonego szczypiorku
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry, po czym ziemniaki pokroić w ćwiartki, marchew pokroić w talarki i wrzucić to na mocno rozgrzany olej na patelni. Paprykę czerwoną i pomarańczowa pozbawić nasion, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do smażonych warzyw na patelni. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w talarki i dodać do smażonych składników. Warzywa smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy dodać do tego pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę. Całość doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do miękkości warzyw. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)