Kiełbasa smażona z cebulą i kminkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2350
Kiełbasa smażona z cebulą i kminkiem
fot. wEnDaLicious / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g kiełbasy śląskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka mielonego kminku

Opis przygotowania:

Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Następnie kiełbasę pokroić w plastry, przełożyć na rozgrzane 3 łyżki oleju na patelni, oprószyć mielonym kminkiem i zrumienić. Zrumienioną dodać do cebuli na talerzu. Limonkę przekroić, z jednej połowy wycisnąć sok i polać nim smażone składniki, a pozostałą częścią limonki udekorować całą potrawę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów