Kiełbasa smażona z cebulą i kminkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2569
Składniki:
- 30 g kiełbasy śląskiej
- 4 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 limonka
- 1 łyżeczka mielonego kminku
Opis przygotowania:
Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie krążki i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Następnie kiełbasę pokroić w plastry, przełożyć na rozgrzane 3 łyżki oleju na patelni, oprószyć mielonym kminkiem i zrumienić. Zrumienioną dodać do cebuli na talerzu. Limonkę przekroić, z jednej połowy wycisnąć sok i polać nim smażone składniki, a pozostałą częścią limonki udekorować całą potrawę.
Komentarze (0)