Kiełbasa pieczona z serem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2300
Składniki:
- 4 pęta białej kiełbasy
- 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
- 4 łyżki oleju
- 2 plastry sera cheddar
- 1 czerwona cebula
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osaczyć z wody i pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać ze śmietaną oraz szczyptą soli i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni i dodać do niego białą kiełbasę. Smażyć pod przykryciem do czasu, aż się przyrumieni z obu stron i dodać do składników. Ser cheddar pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na gorącą kiełbasę. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)