Kiełbasa pieczona
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2556
Składniki:
- 1 kg śląskiej kiełbasy
- 3 łyżki oleju
- 3 krople magi
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Do rozgrzanego na patelni oleju wrzucić obrany i pokrojony drobno czosnek i zeszklić go. Dodać do tego całą kiełbasę i piec na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić - dodać maggi i piec jeszcze przez 5 minut. Gotową kiełbasę przełożyć na talerz i udekorować pokrojonym w plastry ogórkiem. Podawać zaraz po wyciągnięciu kiełbasy z pieczenia.
Komentarze (0)