Kiełbasa pieczona

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2556
Kiełbasa pieczona
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg śląskiej kiełbasy
  • 3 łyżki oleju
  • 3 krople magi
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Do rozgrzanego na patelni oleju wrzucić obrany i pokrojony drobno czosnek i zeszklić go. Dodać do tego całą kiełbasę i piec na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić - dodać maggi i piec jeszcze przez 5 minut. Gotową kiełbasę przełożyć na talerz i udekorować pokrojonym w plastry ogórkiem. Podawać zaraz po wyciągnięciu kiełbasy z pieczenia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów