Biała kiełbasa pieczona ze śliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 4834

Składniki:

  • 5 białych kiełbas
  • 150 g suszonych śliwek
  • 3 cebule
  • 20 ml oliwy
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę pokroić w plastry, krążki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i poukładać na nich kiełbaski. Następnie ułożyć suszone śliwki i ponownie przykryć krążkami cebuli. Całość polać odrobiną oliwy z oliwek. Tak przygotowane kiełbaski posypać mielonym, czarnym pieprzem i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 30-40 minut do momentu, gdy będą rumiane i zaczną puszczać sok.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów