Napój rabarbarowy

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1012
Napój rabarbarowy
fot. alexandraanschiz (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g rabarbaru
  • 8 kostek lodu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z limonki
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Łodygi rabarbaru umyć, odsączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Do rondla wlać 2 l wody, wsypać do niego cukier i zagotować na średnim ogniu. Do wrzącej wody wrzucić pokrojony wcześniej rabarbar i gotować go przez 3 minuty. Po tym czasie wlać sok z limonki, wymieszać, odcedzić i przestudzić. Do szklanek wrzucić kostki lodu i zalać je przestudzonym wywarem. Całość udekorować listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów