Keks bananowo-kokosowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2803
Składniki:
- 3 jajka
- 80 g cukru
- 120 g masła
- 3-4 banany
- 180 g mąki (pszennej, razowej lub zmieszanej pół na pół)
- 100 g wiórków kokosowych
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego, waniliowego lub rumowego
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jajka ubić z cukrem, dodać roztopione masło oraz rozgniecione (najlepiej zmiksowane blenderem) banany i aromat.
Mąkę, wiórki kokosowe, sól i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać.
Wymieszać wszystko razem.
Piec w wysmarowanej formie keksowej ok. 45 min. - 1 godzinę w 170 stopniach (sprawdzać patyczkiem).
Po 30 minutach przykryć wierch folią aluminiową, żeby się nie spiekł.
Mąkę, wiórki kokosowe, sól i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać.
Wymieszać wszystko razem.
Piec w wysmarowanej formie keksowej ok. 45 min. - 1 godzinę w 170 stopniach (sprawdzać patyczkiem).
Po 30 minutach przykryć wierch folią aluminiową, żeby się nie spiekł.
Komentarze (0)