Keks bananowo-kokosowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2238
Keks bananowo-kokosowy
fot. vanillaechoes / elements.envato.com

Składniki:

  • 3 jajka
  • 80 g cukru
  • 120 g masła
  • 3-4 banany
  • 180 g mąki (pszennej, razowej lub zmieszanej pół na pół)
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego, waniliowego lub rumowego
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jajka ubić z cukrem, dodać roztopione masło oraz rozgniecione (najlepiej zmiksowane blenderem) banany i aromat.

Mąkę, wiórki kokosowe, sól i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać.

Wymieszać wszystko razem.

Piec w wysmarowanej formie keksowej ok. 45 min. - 1 godzinę w 170 stopniach (sprawdzać patyczkiem).

Po 30 minutach przykryć wierch folią aluminiową, żeby się nie spiekł.

Autor: Annvina

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów