Kawior z bakłażanów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1646

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta mielonej papryki
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Bakłażany nacinamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy oko.15 min.w temp.200 C.Następnie studzimy,obieramy i drobno siekamy.Pomidory sparzamy,usuwamy pestki i drobno siekamy.Cebulę drobno siekamy i smażymy w rondelku na oleju.Dodajemy bakłażany,pomidory,czosnek i dusimy do odparowania sosu.Doprawiamy i studzimy.Po ostudzeniu skrapiamy sokiem z cytyny,przekładamy do małych salaterek i wkładamy do lodówki.Podajemy do grzanek lub krakersów.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów