Kawior z bakłażanów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1646
Składniki:
- 2 bakłażany
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta mielonej papryki
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Bakłażany nacinamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy oko.15 min.w temp.200 C.Następnie studzimy,obieramy i drobno siekamy.Pomidory sparzamy,usuwamy pestki i drobno siekamy.Cebulę drobno siekamy i smażymy w rondelku na oleju.Dodajemy bakłażany,pomidory,czosnek i dusimy do odparowania sosu.Doprawiamy i studzimy.Po ostudzeniu skrapiamy sokiem z cytyny,przekładamy do małych salaterek i wkładamy do lodówki.Podajemy do grzanek lub krakersów.
Komentarze (0)