Kawa espresso z bitą śmietaną i pomarańczą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5218
Składniki:
- 4 łyżeczki mocnej kawy espresso
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 1 pomarańcza
- 1 gotowa polewa czekoladowa
- 1 gotowa bita śmietana
Opis przygotowania:
Przygotować filiżanki do kawy, wsypać do nich po 2 łyżeczki kawy espresso, 1 łyżeczce kakao i brązowego cukru. Następnie zagotować wodę i zaparzyć kawę. Kawę wymieszać łyżeczką, nałożyć na nią bitą śmietanę, obraną i drobno pokrojoną pomarańczę, a na koniec polać polewą czekoladową.
Komentarze (0)