Kawa espresso z bitą śmietaną i pomarańczą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5218
Kawa espresso z bitą śmietaną i pomarańczą
fot. CarbonNYC / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżeczki mocnej kawy espresso
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 pomarańcza
  • 1 gotowa polewa czekoladowa
  • 1 gotowa bita śmietana

Opis przygotowania:

Przygotować filiżanki do kawy, wsypać do nich po 2 łyżeczki kawy espresso, 1 łyżeczce kakao i brązowego cukru. Następnie zagotować wodę i zaparzyć kawę. Kawę wymieszać łyżeczką, nałożyć na nią bitą śmietanę, obraną i drobno pokrojoną pomarańczę, a na koniec polać polewą czekoladową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów