Espresso Martini

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1853
Espresso Martini
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml czystej wódki
  • 20 ml białego Creme de Cacao
  • 20 ml likieru kawowego
  • 20 ml zaparzonej kawy espresso
  • 3 prażone ziarna kawy do dekoracji
  • 1 łyżka kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Zaparzoną i przestudzoną kawę wlać do shakera. Następnie dodać do tego kruszony lód, wlać czystą wódkę, biały Creme de Cacao, likier kawowy i całość dokładnie wymieszać, aby utworzyła się piana. Wymieszane składniki przelać do kieliszka i udekorować ziarnami kawy.

0 komenatrzy

Podobne przepisy