Kawa z bitą śmietaną i rumem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4535
Składniki:
- 1/2 l wody
- 8 łyżeczek mielonej kawy
- 1 dl rumu
- 1/8l 36% śmietany
- 4 ziarnka kawy
- 4 czubate łyżeczki cukru
Opis przygotowania:
Z 1/2 l wody zaparz kawę, sugeruję w ekspresie.
Podgrzej rum i rozpuść w nim cukier cały czas mieszając. Ubij śmietanę.
Kawę i rum rozlej do czterech filiżanek, a na wierzch połóż bitą śmietanę. Dla efektu ozdób ziarenkiem kawy.
Podgrzej rum i rozpuść w nim cukier cały czas mieszając. Ubij śmietanę.
Kawę i rum rozlej do czterech filiżanek, a na wierzch połóż bitą śmietanę. Dla efektu ozdób ziarenkiem kawy.
Komentarze (0)