Kawa mrożona z miętą i bitą śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1873
Składniki:
- 200 ml zimnego mleka 2%
- 150 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej espresso
- 2 łyżeczki likieru miętowego
- 2 łyżki kruszonego lodu
- 1 łyżka całych ziaren kawy do dekoracji
- 1 łyżeczka tartej czekolady
- 0,5 łyżki cukru pudru
Opis przygotowania:
Do miksera wrzucić kruszony lód, zasypać go kawą rozpuszczalną, zalać likierem miętowym, mlekiem, całość zmiksować i przelać do szklanki. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywną pianę, a po ubiciu przełożyć ją do szprycy i wycisnąć na całość. Wszystko posypać tartą czekoladą, przełożyć na tackę i udekorować całymi ziarnami kawy.
Komentarze (0)