Kaszanka panierowana
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2078
Składniki:
- 400 g grubej kaszanki gryczanej
- olej do głębokiego smażenia
- Panierka:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki przyprawy garam masala
Opis przygotowania:
Kaszankę obrać ze skóry i pokroić na porcje. Przygotować panierkę: mąkę przesypać na talerz i wymieszać z przyprawą garam masala. Jajka wbić na talerz i dokładnie roztrzepać je widelcem. Następnie obraną wcześniej kaszankę panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, a potem w mące z przyprawą garam masala. Całość włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć z każdej strony na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu składniki ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)