Kalarepa panierowana z cebulą i pomarańczą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3398
Składniki:
- 2 młode kalarepy
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 1 pomarańcza
- 1 czerwona cebula
- 1 ogórek szklarniowy
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- olej do głębokiego smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Pomarańczę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć na talerz. Ogórka pokroić w plastry i dodać do pomarańczy. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać pozostałych do składników. Pokrojone składniki oprószyć szczyptą soli. Kalarepę obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu ze szczyptą soli oraz mielonego imbiru. Bułkę tartą przesypać na drugi talerz. Pokrojone plastry kalarepy panierować w jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do całości.
Komentarze (0)