Szynka z panierowaną papryką i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1667
Składniki:
- 20 g szynki parmeńskiej w plastrach
- 6 papryczek zielonych chili
- 3 g kiełków fasoli mung
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- sól
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Kiełki oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę delikatnie naciąć nożem tylko z jednego boku i usunąć z niej nasiona. Następnie jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli. Na kolejny talerz przesypać bułkę tartą. Pokrojone wcześniej papryki panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, a potem w bułce tartej i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć nas talerz. Do smażonej papryki dodać szynkę parmeńską i wszystko udekorować kiełkami fasoli mung.
Komentarze (0)