Kasza gryczana z boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1446
Kasza gryczana z boczkiem
fot. Timolina / elements.envato.com

Składniki:

  • 250 g kaszy gryczanej
  • 250 g wędzonego boczku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonego jałowca
  • sól
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, odsączyć z wody i pokroić drobno. Kaszę opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu kaszę odparować, wsypać do niej mielony kminek, jałowiec i dobrze wymieszać. Następnie boczek wędzony pokroić w drobną kostkę, lekko go zrumienić na rozgrzanej patelni, po czym ściągnąć go z patelni i wymieszać z kaszą. Całość przełożyć do miski i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów