Karp grillowany z rodzynkami i migdałami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1493
Składniki:
- 200 g rodzynek
- 200 g całych migdałów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 dzwonki z karpia
- 1 łyżeczka przyprawy do ryb
- 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
- pieprz czarny mielony
- szczypta mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć wrzącą wodą na sicie i odsączyć z jej nadmiaru. Dzwonki z karpia skropić oliwą z oliwek, oprószyć je przyprawą do ryb, mielonym cynamonem, szczyptą soli i pieprzem. Następnie przełożyć je na wyłożony folią aluminiową ruszt rozpalonego grilla. Do środka ryby wsypać sparzone wcześniej rodzynki i migdały. Wszystko grillować z obu stron do miękkości ryby. Gdy ryba zmięknie, ściągnąć ją z grilla i posypać skórką cytrynową.
Komentarze (0)