Karp grillowany z rodzynkami i migdałami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1493
Karp grillowany z rodzynkami i migdałami
fot. Nikolaydonetsk / elements.envato.com

Składniki:

  • 200 g rodzynek
  • 200 g całych migdałów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 dzwonki z karpia
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • szczypta mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć wrzącą wodą na sicie i odsączyć z jej nadmiaru. Dzwonki z karpia skropić oliwą z oliwek, oprószyć je przyprawą do ryb, mielonym cynamonem, szczyptą soli i pieprzem. Następnie przełożyć je na wyłożony folią aluminiową ruszt rozpalonego grilla. Do środka ryby wsypać sparzone wcześniej rodzynki i migdały. Wszystko grillować z obu stron do miękkości ryby. Gdy ryba zmięknie, ściągnąć ją z grilla i posypać skórką cytrynową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów