Karp błyskawiczny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1997

Składniki:

  • 60 dag filetów z karpia
  • 250 mi białego wina
  • 3 pomidory
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jabłko
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Filety z karpia obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju do lekkiego zarumienienia mąki. Obsmażoną rybę wyciągnąć i ułożyć w drugim rondlu. Do ryby dodać pokrojone w kostkę pomidory, jabłko i paprykę. Całość zalać białym winem i dusić pod przykryciem do 10 minut. Po tym czasie doprawić solą, pieprzem, zieloną natką pietruszki. Gotowego karpia podajemy z ryżem, bułką lub frytkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów