Karkówka z sosem ogórkowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1808
Składniki:
- 4 plastry karkówki wieprzowej
- 3 małe cebule
- 4 ogórki konserwowe
- 1 łyżka mąki
- 500 ml bulion
- 250 ml śmietany
- 3 łyżki posiekanych ziół
- sól
- pieprz
- szczypta papryki
- ocet
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
1.Mięso nacieramy solą ,pieprzem i papryką,a następnie smażymy je po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.Na gorącym tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę.Dodajemy pokrojone w plasterki ogórki,i chwile dusimy,po czym oprószamy je mąką i podsmażamy na jasny kolor.
2.Zasmażkę,rozprowadzamy rosołem.Gotujemy 5 minut,po czym dodajemy śmietanę oraz zioła i doprawiamy octem.Mięso podajemy z sosem i ziemniakami.
2.Zasmażkę,rozprowadzamy rosołem.Gotujemy 5 minut,po czym dodajemy śmietanę oraz zioła i doprawiamy octem.Mięso podajemy z sosem i ziemniakami.
Komentarze (0)