Karkówka z sosem ogórkowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1808

Składniki:

  • 4 plastry karkówki wieprzowej
  • 3 małe cebule
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka mąki
  • 500 ml bulion
  • 250 ml śmietany
  • 3 łyżki posiekanych ziół
  • sól
  • pieprz
  • szczypta papryki
  • ocet
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

1.Mięso nacieramy solą ,pieprzem i papryką,a następnie smażymy je po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.Na gorącym tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę.Dodajemy pokrojone w plasterki ogórki,i chwile dusimy,po czym oprószamy je mąką i podsmażamy na jasny kolor.
2.Zasmażkę,rozprowadzamy rosołem.Gotujemy 5 minut,po czym dodajemy śmietanę oraz zioła i doprawiamy octem.Mięso podajemy z sosem i ziemniakami.

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów