Karczochy zapiekane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2259
Składniki:
- 10 g tartego parmezanu
- 4 karczochy
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Karczochy dokładnie umyć, przekroić na połówki, przełożyć do rondla, zalać wodą do połowy i szybko zagotować. Następnie odcedzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać je tartym parmezanem oraz połamanym na małe kawałki rozmarynem, Całość zalać oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.
Komentarze (0)