Karczochy faszerowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2903
Składniki:
- 2 duże karczochy
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka ryżu
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- przyprawa maggi
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Karczochy dobrze opłukać, odciąć łodygi przy samych kwiatach i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić, wyciąć środki i delikatnie rozłożyć pozostałe liście. Ryż ugotować w 2 szklankach wody i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę, paprykę pozbawić nasion i pokroić drobno. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, zeszklić ją, dodać pokrojoną paprykę i przysmażyć. Przesmażone dodać do ryżu, doprawić maggi, pieprzem i solą. Całość wymieszać, napełnić karczochy i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)