Karasie w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3229
Składniki:
- 2 kg karasi
- 4 łyżki masła
- 1 szklanka śmietany
- 2 gotowe sucharki
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- 1 łyżeczka soli
Opis przygotowania:
Karasie sprawić, oczyścić z głowy, wnętrzności i usmażyć na 2 łyżkach masła na rumiany kolor. Usmażone obsypać przyprawą do ryb, posolić, przełożyć do brytfanki wysmarowanej masłem, zalać śmietaną, posypać pokruszonymi sucharkami i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut. Zapieczone przełożyć na talerz i podawać na gorąco.
Komentarze (0)