Bijou

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 886
Bijou
fot. ginsnob / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 ml ginu
  • 20 ml likieru ziołowego Chartreuse
  • 20 ml słodkiego wermutu Bianco
  • 4 kostki lodu
  • 1 oliwka z zalewy z papryczką
  • 1 mały kawałek skórki cytrynowej

Opis przygotowania:

Skórkę cytrynowa sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osaczyć z jej nadmiaru. Do shakera wrzucić kostki lodu, wlać gin, likier ziołowy słodki wermut, po czym wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przelać do kieliszka. Następnie dodać do tego osączoną z zalewy oliwkę z papryką oraz sparzona skórkę cytrynową.

0 komenatrzy