Kapusta z orzechami i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 749
Kapusta z orzechami i parmezanem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g tłuczonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę posiekać drobno, potem sparzyć ją wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Następnie wsypać do niej tłuczone orzechy włoskie i tarty parmezan. Całość zalać oliwą z oliwek, octem, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzem świeżo zmielonym, cukrem i wymieszać. Wszystko wstawić na 30 minut do lodówki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy