Kapusta z orzechami i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1614
Składniki:
- 100 g tłuczonych orzechów włoskich
- 3 łyżki tartego parmezanu
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę posiekać drobno, potem sparzyć ją wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i przełożyć do miski. Następnie wsypać do niej tłuczone orzechy włoskie i tarty parmezan. Całość zalać oliwą z oliwek, octem, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzem świeżo zmielonym, cukrem i wymieszać. Wszystko wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)