Kapusta z gorgonzolą i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2140
Kapusta z gorgonzolą i orzechami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g sera gorgonzoli
  • 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Kapustę pekińską umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i dodać do niej orzechy włoskie. Smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, potem dodać do nich pokrojoną wcześniej kapustę pekińską. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i smażyć pod przykryciem do chwili, aż kapusta zacznie się rumienić. Wtedy dodać do tego pokruszony na małe kawałki ser gorgonzola. Całość wymieszać, smażyć jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów