Kapusta z gorgonzolą i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2140
Składniki:
- 20 g sera gorgonzoli
- 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kapusta pekińska
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Kapustę pekińską umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i dodać do niej orzechy włoskie. Smażyć je przez 40 sekund na średnim ogniu, potem dodać do nich pokrojoną wcześniej kapustę pekińską. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i smażyć pod przykryciem do chwili, aż kapusta zacznie się rumienić. Wtedy dodać do tego pokruszony na małe kawałki ser gorgonzola. Całość wymieszać, smażyć jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia.
Komentarze (0)