Kapusta z makaronem i sosem ostrygowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 899
Kapusta z makaronem i sosem ostrygowym
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml sosu ostrygowego
  • 30 g makaronu chińskiego nitki
  • 2 kapusty chińskie
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Kapustę chińską umyć, przełożyć do kolejnego rondla, po czym zalać ją 1 l lekko osoloną wodą i od chwili zagotowania wody gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowaną odcedzić, dodać do makaronu na talerzu i zalać sosem ostrygowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy