Golonka z makaronem i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2573
Składniki:
- 400 g makaronu wonton
- 3 łyżki oleju
- 2 golonki wieprzowe
- 2 liście kapusty białej
- 2 marchewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 kostka bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Golonkę wieprzową umyć, pokroić na części i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie zalać 0,5 l wody, dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości mięsa. Dodać do tego pokrojoną drobno marchew, liście kapusty, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i zagotować. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie zalać gotowaną zalewą z golonką i kapustą. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)