Sałatka warzywna z figami, żółtkiem i miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 429
Składniki:
- 100 ml płynnego miodu lipowego
- 6 pomidorków cherry
- 2 dojrzałe figi
- 2 żółtka jaj
- 1 zielony ogórek
- 1 ćwiartka białej kapusty
- pęczek roszponki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Figi oraz wszystkie warzywa z roszponką umyć i osączyć z wody. Kapustę białą pokroić w cienkie plastry. Pomidorki pokroić na połowy. Ogórka pokroić w cienkie plastry. Figi pokroić na małe kawałki. Pokrojone warzywa wymieszać z roszponką i figami, przełożyć na talerz i oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Żółtka wbić do kubka, wlać do nich miód lipowy, wsypać do tego szczyptę soli, wymieszać i polać tym sałatkę.
Komentarze (0)