Zupa groszkowa z tofu i curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2295
Składniki:
- 600 ml mleka kokosowego
- 30 g zielonego groszku w łupinie
- 30 g tofu
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 łyżeczki curry
- sól
Opis przygotowania:
Groszek zielony umyć i pozbawić końcówek. Tofu pokroić w cienkie plastry. Cebulę z czosnkiem obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonych składników wsypać curry, wymieszać i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Następnie wlać do tego mleko kokosowe i zagotować, po czym wrzucić do tego zielony groszek z łupiną oraz pokrojone tofu. Całość dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia, doprawić do smaku szczyptą soli, ponownie wymieszać i przelać do miski.
Komentarze (0)