Drink dyniowo-mandarynkowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3313
Składniki:
- 200 g miąższu z dyni
- 50 ml likieru Baileys Irish Cream
- 30 ml wódki Smirnoff
- 4 kostki lodu
- 2 mandarynki
- szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- szczypta mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Do szklanki wrzucić kostki lodu. Mandarynki oraz miąższ z dyni umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, zostawiając jedynie cienki plaster do dekoracji drinka, a resztę pokroić drobno i przełożyć do miksera. Dodać do tego pokrojony w kostkę miąższ z dyni, wlać wódkę i likier kremowy. Całość miksować przez 30 sekund, po czym przelać do szklanki z lodem. Wszystko zamieszać mieszadełkiem, oprószyć mieloną gałką muszkatołową oraz cynamonem i udekorować plastrem mandarynki.
Komentarze (0)