Kanapki z karczochami i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1521
Kanapki z karczochami i pomidorami
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 liście sałaty
  • 2 karczochy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczochy pokroić na małe kawałki. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone karczochy i pomidory, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu ziołowego, wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i przełożyć na kromki chleba razowego. Wszystko udekorować liściem salaty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów