Kanapki z karczochami i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1666
Składniki:
- 4 kromki chleba razowego
- 4 liście sałaty
- 2 karczochy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 1 cebula
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczochy pokroić na małe kawałki. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone karczochy i pomidory, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu ziołowego, wymieszać i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i przełożyć na kromki chleba razowego. Wszystko udekorować liściem salaty.
Komentarze (0)