Fettuccine z karczochami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2300
Składniki:
- 40 g makaronu fettuccine
- 30 g karczochów
- 2 łyżki oleju
- 1 pęczek szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i zmiksować. Zmiksowany szpinak dodać do makaronu, zalać lekko osolona wodą i ugotować. Następnie makaron odcedzić, przelać zimna wodą i przełożyć na talerz. Karczochy opłukać, pokroić na połowy, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek, zeszklić i dodać karczochy. Następnie doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dobrze wymieszać, smażyć przez 1 minutę, po czym przełożyć na makaron.
Komentarze (0)