Fettuccine z karczochami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2116
Fettuccine z karczochami
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu fettuccine
  • 30 g karczochów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i zmiksować. Zmiksowany szpinak dodać do makaronu, zalać lekko osolona wodą i ugotować. Następnie makaron odcedzić, przelać zimna wodą i przełożyć na talerz. Karczochy opłukać, pokroić na połowy, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek, zeszklić i dodać karczochy. Następnie doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dobrze wymieszać, smażyć przez 1 minutę, po czym przełożyć na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów