Bruschetta z pomidorami, szparagami i karczochami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2722
Składniki:
- 30 g szparagów
- 20 karczochów
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- 1 bułka bagietka
- 1 żółta papryka
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- 1 opakowanie małych wykałaczek
Opis przygotowania:
Szparagi i karczochy umyć. Następnie zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Bułkę bagietkę pokroić na kromki o grubości 5 cm. Kromki wysmarować 4 łyżkami oliwy i przypiec z obu stron na rumiany kolor. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojona w dużą kostkę paprykę, karczochy, szparagi, pomidory i szczypiorek. Całość doprawić pieprzem i solą i smażyć przez 1,5 minuty, po czym wyłożyć na przysmażone bułki. Warzywa spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)