Kanapki tęczowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2695
Składniki:
- 8 kromek chleba tostowego
- 4 jajka
- 30 dag szynki krojonej
- 2 pomidory
- 2 łyżki masła
- 1 małe opakowanie chipsów ziemniaczanych
- 1 słoik małego majonezu
- 1 opakowanie wykałaczek
- pęczek rukoli
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Kromki tostowe przekroić na trójkąty i posmarować majonezem. Masło stopić na rozgrzanej patelni, wbić jajka, roztrzepać widelcem, smażyć jajecznicę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Usmażoną przestudzić i pokroić na kawałki. Kromki tostowe przekładać kolejno rukolą, złożoną szynka z plastrem pomidora, jajecznicą, ponownie kromką, rukolą, szynką z pomidorem i na końcu kromką. Całość spiąć wykałaczkami, przełożyć na talerz, na wierzch ułożyć chipsy i udekorować pozostałą rukolą i pomidorem.
Komentarze (0)