Kabaczki zielone zapiekane z żurawiną i pomarańczą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2393
Składniki:
- 20 g żurawiny suszonej
- 4 kabaczki zielone (małe)
- 2 pomarańcze
- 1 szklanka letniej wody
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Kabaczki umyć, przekroić na połowy i usunąć pestki. Cukier puder rozpuścić w 1 szklance letniej wody, dodać żurawinę i moczyć przez 15 minut. Po tym czasie osączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałeczki i wymieszać z osączona żurawiną. Następnie wymieszane składniki przełożyć w miejsce pestek kabaczka, wstawić do piekarnika i piec w temp. 190 do miękkości. Potem wszystko wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)