Kabaczki faszerowane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2726

Składniki:

  • 6 średnich kabaczków
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • 800 g wołowiny bez kości
  • 2 łyżki masła
  • 100 g ryżu
  • 2 łyżki bulionu
  • zielony koperek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kabaczki umyć, obrać z łupiny, odciąć jeden z końców i wydrążyć z nich środki. Mięso ugotować na miękko. Ryż ugotować na sypko, dodać do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ją na maśle, następnie dodać ją do ryżu i mięsa. Skroić drobno natkę zielonej pietruszki i koperek, dodać do całości. Doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać . Gotowym farszem nadziać wydrążone kabaczki. Kabaczki ułożyć w naczyniu do pieczenia. Zalać je dwoma łyżkami bulionu z gotowanego mięsa, dodać przecier pomidorowy i dusić pod przykryciem, aż kabaczki będą miękkie.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów