Zbiteń
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 5232
Składniki:
- 300 ml wody
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego
- 2 łyżki cukru
- 2 szt goździków
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka syropu malinowego
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Zagotować wodę z miodem w rondlu. Do zagotowanych składników dodać cukier, liście laurowe, goździki, mielony imbir, kardamon oraz cynamon. Wszystko razem gotować przez 15 minut na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, przecedzić przez sitko i przelać do szklanego naczynia. Podawać na gorąco.
Komentarze (1)
Miód po przegotowaniu jest tylko cukrem, resztę zdrowych właściwości niszczy temperatura