Jajko z truflą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1834
Składniki:
- 6 jajek
- 25 g trufli czarnej w puszcze z zalewą
- sól
- 6 podstawek pod jajka
Opis przygotowania:
Jajka umyć, osączyć z wody, delikatnie usunąć górną część skorupek i oddzielić żółtka od białek. Białka wlać do skorupek, postawić na podstawkach, włożyć do naczynia zalanego wodą (w naczyniu nie mogą się poruszać) i gotując doprowadzić do całkowitego ścięcia białek. Następnie wyciągnąć, osączyć z wody, postawić na talerzu i dodać do każdego z nich po 1 łyżeczce trufli z puszki wraz z zalewą. Całość doprawić szczyptą soli.
Komentarze (0)