Jajko z truflą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1025
Jajko z truflą
fot. biskuit / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 jajek
  • 25 g trufli czarnej w puszcze z zalewą
  • sól
  • 6 podstawek pod jajka

Opis przygotowania:

Jajka umyć, osączyć z wody, delikatnie usunąć górną część skorupek i oddzielić żółtka od białek. Białka wlać do skorupek, postawić na podstawkach, włożyć do naczynia zalanego wodą (w naczyniu nie mogą się poruszać) i gotując doprowadzić do całkowitego ścięcia białek. Następnie wyciągnąć, osączyć z wody, postawić na talerzu i dodać do każdego z nich po 1 łyżeczce trufli z puszki wraz z zalewą. Całość doprawić szczyptą soli.

0 komenatrzy

Podobne przepisy